Afronden nieuwbouw

Afronden nieuwbouw

Bij Dianet werken we aan de inrichting van de dialyseruimtes en de kantooromgeving in het nieuwe Gezondheidshuis. Een overzicht waar we op dit moment aan werken en wat er gepland staat. 

Meerdere bewoners

In het gebouw zijn naast ons dialysecentrum onder meer ook huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten en een apotheek gevestigd. Eind augustus 2018 betrok de eerste huurder het Gezondheidshuis.

Voorbereiding verhuizing

Bij ons gaat de verhuizing stap voor stap. Om ervoor te zorgen dat de dialyses goed gaan verlopen, testen we alles uitgebreid en draaien we meerdere keren proef. Pas als we over alles tevreden zijn en we voldoen aan de eisen voor veilig dialyseren, komen patiënten dialyseren.

Alle benodigde apparatuur is inmiddels geïnstalleerd en uitgebreid getest, zoals de speciale waterinstallatie die nodig is voor dialyse.

Naast de bouw en afwerking zijn er veel zaken die we hebben moeten uitzoeken, testen en aanschaffen, zoals: 

  • Bedschermen met afbeeldingen.
  • Nachtdialysekamer met nagemaakt wandmeubel.
  • Nieuwe bedstoelen voor dialyse.
  • Beeldscherm met aanraakscherm bij het bed voor televisie kijken en internetgebruik.

Het Diakonessenhuis heeft een tijdelijke corridor gebouwd, een overdekte verbinding, tussen het Gezondheidshuis en het ziekenhuis. De definitieve corridor wordt in de loop van het voorjaar 2019 opgeleverd. Zone geel in ons centrum is klaar voor gebruik. De overige zones, keuken, kantoor- en algemene ruimtes in ons centrum worden nu afgewerkt en daarna door ons ingericht.


De foto's geven een impressie van werkzaamheden in februari en maart 2019 in het nieuwe dialysecentrum.

Eerste patiënten gestart

Het Diakonessenhuis heeft het gebouw waar onze patiënten dialyseren gesloten. Daarom dialyseren deze patiënten sinds 8 april 2019 in zone geel van het nieuwe centrum op het terrein van het Diakonessenhuis.

Planning

Het Diakonessenhuis maakt de bouw in en rond het pand af. Vervolgens richten wij de overige zones, kantoor- en algemene ruimtes in ons centrum verder in. Pas daarna kunnen onze patiënten van locatie Lunetten en kantoorpersoneel overgaan naar het Gezondheidshuis. Het is nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

Veelgestelde vragen

Patiënten die nu op locatie Lunetten of in het Diakonessenhuis dialyseren, houden we op de hoogte tijdens hun afspraken en door nieuwsbrieven te sturen. Hieronder een overzicht:

Veelgestelde vragen - juli 2018

Update verhuizing - december 2018

Meer over dit onderwerp