De ervaring van Tarachand (verpleegkundige centrum)

De ervaring van Tarachand (verpleegkundige centrum)

Quote
Ik ga met een goed gevoel naar mijn werk

Tarachand Rambadal (42) is sinds tien jaar centrumverpleegkundige bij Dianet in het AMC. Hij werkt daar fulltime op afdeling A01. “Dialyseverpleegkundige is echt een beroep voor mij. De combinatie chronische patiëntenzorg en techniek spreekt mij aan. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar mijn werk.

In het verleden heb ik ook als verpleegkundige in mijn geboorteland Suriname en op Sint Maarten gewerkt. Bij Dianet voel ik mij voor het eerst als een vis in het water. Ik heb nog nooit zo lang op een plek gezeten. De sfeer in het team is fijn en het contact met de patiënten bijzonder. In het begin moest ik wel leren om afstand te houden. Als iemand overleed raakte ik van streek. Je ziet patiënten natuurlijk een lange tijd gedurende drie of vier keer per week. Nu ik meer ervaring heb, kan ik beter met emotionele zaken omgaan.

Kinderstamcelferese

Het mooie van mijn werk is onder andere dat ik veel uitdaging heb. Ik doe bijvoorbeeld alle feresebehandeltechnieken, kinderstamcelferese en acute dialyses. Ook draai ik bereikbare diensten voor hemodialyse en ferese. Verder train ik collega’s die patiënten opleiden voor de Fresenius dialysemachine en toets ik voorbehouden handelingen.

Geen dag is hetzelfde en als ik een scholing of cursus wil doen, is dat mogelijk. Je moet je kansen grijpen en zelf aangeven als je meer verdieping zoekt. De meer ervaren collega’s dragen ook hun kennis en vaardigheden over op de jongere generatie. Dat gaat op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier.

Stressbestendig

Als centrumverpleegkundige op onze afdeling moet je stressbestendig zijn en niet bang zijn je handen uit de mouwen te steken. Het is een dynamische omgeving waarin je snel moet kunnen schakelen. Zitten en uitrusten kan je thuis doen. Ook werken wij in een multiculturele omgeving. Het AMC is in de Bijlmer en dat zie je terug in het team en bij de patiëntenpopulatie.

Tot mijn pensionering wil ik wel bij Dianet werken. Ik heb het idee dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Iedere dienst zet ik mij volledig in voor de patiënt. Ik probeer positief en collegiaal te zijn. ’s Avonds op de bank wil ik het gevoel hebben dat ik alles heb gegeven.”

Tarachand waardeert het contact dat hij dagelijks met patiënten heeft