Schenking Claranet aan dialyserende kinderen

Schenking Claranet aan dialyserende kinderen

12 februari 2016

Thijs Spierenburg overhandigde afgelopen week bij Dianet in Amsterdam namens Claranet een cheque ter waarde van vijfhonderd euro aan de Stichting Er Even Tussenuit

Met dit geld kan de stichting gebruiken voor het organiseren van de activiteiten voor kinderen die op de afdeling van Dianet in het AMC dialyseren, zoals het jaarlijkse sinterklaasfeest. Dialyseverpleegkundige Tilly de Haan nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Stichting

Tilly de Haan zet zich al jarenlang in voor de stichting: “Wij zijn erg blij met deze donatie. Mede door deze gift kunnen we als stichting de reizen, uitstapjes en evenementen voor de kinderen organiseren. Ouders en kinderen waarderen deze activiteiten enorm. Het is een welkome verlichting van de vaak heftige behandeling.”

Op de foto van links naar rechts: Thijs Spierenbrug van Claranet, verpleegkundige Tilly de Haan en de heer Groothoff, kindernefroloog en voorzitter van de Stichting.

Waardering

Claranet is het bedrijf dat de ICT-ondersteuning van Dianet verzorgt. Thijs Spierenburg overhandigde de cheque namens het bedrijf. “We hebben al jarenlang een goede relatie met Dianet en wilden onze waardering hiervoor laten blijken,” aldus Spierenburg. “In overleg met Dianet was dit goede doel snel gevonden. We zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan het werk van de Stichting Er Even Tussenuit”.

Activiteiten voor kleine dialysepatiënten

De Stichting Er Even Tussenuit is tien jaar geleden opgericht en organiseert uitstapjes en reizen voor kinderen die op de dialyseafdeling van Dianet in het AMC dialyseren of behandeld worden voor transplantatie. De nadruk ligt hierbij op de chronische dialysepatiënten. Uit de donaties wordt ook één keer per vijf jaar een grote reis georganiseerd, zoals een skivakantie en reizen naar Mallorca en Barcelona. Ook wordt jaarlijks een Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

Meer over dit onderwerp