Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

17 november 2015

De cliëntenraad van Dianet is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden met interesse in en affiniteit met de dialyse.

De cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan en vertegenwoordigt de belangen van alle patiënten van Dianet. Dat zijn de patiënten in de dialysecentra in Utrecht (locaties Lunetten en Diakonessenhuis) en Amsterdam (AMC) en ook patiënten die thuis dialyseren via Dianet of via één van de aangesloten contractziekenhuizen. De cliëntenraad streeft ernaar om het welzijn van en de zorg voor de patiënten van Dianet zo goed mogelijk vorm en inhoud te geven.

De cliëntenraad komt 6 tot 8 keer per jaar samen voor overleg met onder andere de voorzitter van de Raad van Bestuur en leden van de Raad van Toezicht. De raad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over zaken die betrekking hebben op het welzijn en de zorg van de patiënt. Leden krijgen naast een reiskostenvergoeding ook een vergoeding voor het vergaderen.

Interesse en affiniteit gevraagd

Van een lid van de cliëntenraad wordt interesse in en affiniteit met de dialysesector en patiënten gevraagd. Een lid van de raad stelt zich daarnaast kritisch op en kan meedenken over het reilen en zeilen van de zorgorganisatie. Enige kennis binnen de zorg, medezeggenschap, belangenbehartiging of financiële kennis geniet de voorkeur. Ook familieleden, partners en mantelzorgers rondom de dialysepatiënt zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen over deze functie.

Geïnteresseerd?

Als u geïnteresseerd bent in deze functie dan maakt de raad graag kennis met u.

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmelding kunt u een mail sturen naar clientenraad@dianet.nl. Er wordt daarna telefonisch contact met u opgenomen.

Meer over dit onderwerp