Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 15

afbeelding artikel Wisselwerking dialysecruise
14 december 2016

Dialyseren op zee: ervaringen eerste dialysecruise

Samenvatting
In augustus 2015 voer de eerste Nederlandse cruise met dialysefaciliteiten naar de Noorse fjorden. Dialyseverpleegkundige Cora van Essen en technicus Connie Ramaekers blikken in het decembernummer van Wisselwerking terug op deze eerste reis. André (dialysepatiënt) en zijn vrouw Gerrie gingen mee als passagiers.
Meer informatie
verpleegkundigen volgen les over valpreventie
02 december 2016

Aandacht voor vallen en valpreventie

Samenvatting
'10 dagen bedrust is 10 jaar veroudering', stelde Natalie van der Velde (internist, geriater en valexpert) tijdens een les voor verpleegkundigen over valincidenten en -risico's. Een extra belangrijk onderwerp voor dialysepatiënten: zij lopen door medicijngebruik en vochtonttrekking een groot risico om te vallen. Daarom besteedde Dianet de afgelopen maand extra aandacht aan vallen en valpreventie.
Meer informatie
22 november 2016

Interview Iet Kooy & Wendela Hingst

Samenvatting
Onlangs startte Wendela Hingst als bestuursvoorzitter van Dianet. Zij volgt Iet Kooy-Veenstra op. In dit interview stelt Wendela zich voor, vertelt meer over haar achtergrond, ervaring en inwerkperiode.
Meer informatie
Portret directeur Bedrijfsvoering Michel van der Voort
16 november 2016

Nieuwe directeur Bedrijfsvoering

Samenvatting
Per 1 februari 2017 start drs. Michel van der Voort als directeur Bedrijfsvoering bij Dianet. Dianet is het expertisecentrum voor dialysezorg. Onlangs werd ook een nieuwe bestuursvoorzitter benoemd, Wendela Hingst.
Meer informatie
metrostation Holendrecht weer open
15 november 2016

Metrostation Holendrecht weer open

Samenvatting
Patiënten en bezoekers van ons dialysecentrum in Amsterdam AMC (locatie Holendrecht) kunnen sinds afgelopen vrijdag weer gebruikmaken van de zuidelijke toegang. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de renovatie van het metrostation dat na veertig jaar toe was aan een grondige opknapbeurt. Het station is voorzien van glazen liften, het oorspronkelijke ‘beton brut’ is weer zichtbaar gemaakt, hoeken en nissen zijn strakgetrokken en is er meer licht en ruimte.
Meer informatie