Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 29

Bijeenkomst thuishemodialyse
02 december 2019

Leerzame landelijke bijeenkomst thuishemodialyse en bijscholing

Samenvatting
Jaarlijks organiseert Dianet de Jaarlijkse Bijscholing voor Thuisverpleegkundigen van aangesloten trainingscentra en het Dianet Landelijk Thuishemodialyseoverleg (LTHDO) voor alle contactpersonen uit de 40 aangesloten contractziekenhuizen.
Meer informatie
19 november 2019

Onderzoek naar ouderdomsklachten belangrijk bij nierfalen

Samenvatting
Op dinsdag 19 november 2019 is Namiko Goto gepromoveerd op haar onderzoek, waarvoor zij gebruik heeft gemaakt van gegevens uit de door Dianet ondersteunde GOLD studie. Het onderzoek van Namiko Goto levert belangrijke aanknopingspunten voor de behandeling van patiënten met (aanstaand) nierfalen. Dianet vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan studies en onderzoeken rondom dialysezorg. Dit onderzoek is hier een mooi voorbeeld van.
Meer informatie
30 oktober 2019

Jaarverslag 2018

Samenvatting
Ons (publieks)jaarverslag 2018 is verschenen. Het verslag geeft een overzicht van een aantal projecten en activiteiten waar we in 2018 mee bezig zijn geweest. Ook schetsen we onze toekomstverwachtingen voor de komende jaren.
Meer informatie
24 oktober 2019

Thuisdialyse bij Kalorama in Beek

Samenvatting
Vier zorginstellingen regio Nijmegen maken thuisdialyse in het verpleeghuis mogelijk. Thuisdialyse is een uitkomst voor veel patiënten. Sinds maart is deze behandeling ook mogelijk bij Kalorama, verpleeghuis in Beek bij Nijmegen. Op 24 oktober is de opening van een nieuwe speciale dialysekamer. Vier zorginstellingen sloegen de handen ineen om de ‘hub’ mogelijk te maken.
Meer informatie
15 oktober 2019

Onderzoek NOCTx: onverwacht resultaat

Samenvatting
Hebben dialysepatiënten die ’s nachts thuis dialyseren of getransplanteerd zijn minder last van vaatverkalking en daardoor minder kans op hart- en vaatziekten? Dat was een van de vragen die centraal stond in het NOCTx-onderzoek, geïnitieerd door Dianet en UMC Utrecht. In april presenteerden hoofdonderzoekers Thijs Jansz en Brigit van Jaarsveld bij Dianet de resultaten aan patiënten.
Meer informatie