Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 33

verpleegkundige achter pc
21 december 2018

Onderzoek naar verbetering dialysezorg in 2019

Samenvatting
Dianet doet al actief mee aan wetenschappelijk onderzoek rondom dialysezorg. Komend jaar richten we ons nog meer op verpleegkundig en medisch onderzoek. Met als belangrijk doel: de zorg voor dialysepatiënten verder verbeteren.
Meer informatie
27 november 2018

Inspirerende landelijke bijeenkomst thuishemodialyse en bijscholing

Samenvatting
Donderdag 22 november vond het jaarlijkse Dianet Landelijke thuishemodialyse overleg en de jaarlijkse bijscholing voor verpleegkundigen plaats. Trainingsverpleegkundigen, nefrologen, maatschappelijk werkers en teamleiders van ziekenhuizen waar Dianet mee samenwerkt werden bijgepraat over de organisatie van de thuishemodialyse. Ook werden voorlopige resultaten gepresenteerd uit wetenschappelijk onderzoek naar ouderen en dialyse.
Meer informatie
Dianet en AMC doen proef met maaltijdboxen voor dialysepatienten
06 november 2018

Dianet en AMC testen maaltijdboxen voor dialysepatiënten

Samenvatting
Dianet en het AMC zijn een proef gestart met maaltijdboxen voor dialysepatiënten. Dialysepatiënten van het dialysecentrum in Amsterdam hebben de afgelopen maanden maaltijdboxen getest waarmee zij thuis een maaltijd kunnen koken. De maaltijdboxen zijn een initiatief van Raphaël Duivenvoorden, internist-nefroloog AMC en diëtisten Anne Wentink en Martine Norbart van Dianet. Zij ontvingen hiervoor een subsidie van de Nierstichting.
Meer informatie
Verpleegkundigen Annemarie en Carien in Dialyse en Nefrologie Magazine
27 september 2018

Verpleegkundigen over dialysezorg vroeger en nu in Dialyse & Nefrologie Magazine

Samenvatting
Dialyseverpleegkundigen Carien van Hezel en Annemarie Verhallen vertellen in de nieuwste uitgave van Dialyse en Nefrologie Magazine van VenVN over hun ervaringen met dialysezorg vroeger en nu. "De techniek en kwaliteit van zorg is nu honderd keer beter".
Meer informatie
voorkant jaarverslag publieksverslag 2017
04 september 2018

Jaarverslag 2017 verschenen

Samenvatting
Ons jaarverslag van 2017 is verschenen. Het verslag geeft een overzicht van een aantal projecten en activiteiten waar we in 2017 mee bezig zijn geweest. Ook schetsen we onze toekomstverwachtingen voor de komende jaren.
Meer informatie