Nieuwbouw voor Dianet in Utrecht

Nieuwbouw voor Dianet in Utrecht

27 juli 2015

Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht komt een Gezondheidshuis. In dit gebouw krijgt Dianet (nu gehuisvest in de wijk Lunetten in Utrecht) een nieuw onderkomen samen met onder andere een huisartsenpraktijk en een apotheek. De oplevering is gepland voor 2017.

Afbeelding Nieuwbouw Dianet

Verschillende sferen

De entree en de toegangswegen naar de nieuwe locatie krijgen een parkachtige inrichting. De groene buitenruimte kan door patiënten en door buurtbewoners gebruikt worden. Patiënten hebben er mooi uitzicht op vanaf de dialyseplekken. Voor onze patiënten is een comfortabele en prettige omgeving belangrijk. De ene patiënt heeft behoefte aan een rustige plek voor dialyse, de andere patiënt maakt graag gebruik van een afgesloten ruimte waarin hij in alle rust en privacy kan werken tijdens het dialyseren. Of er is juist behoefte aan levendigheid en sociale contacten.

Op de nieuwe locatie worden ruimtes met deze verschillende sferen gecreëerd. De patiënt kiest een plek die bij hem past. Dit was een nadrukkelijke wens van patiënten en is het uitgangspunt voor het ontwerp en de inrichting van de begane grond. De ruimtes voor dialyse kunnen straks door patiënten vanuit huis gereserveerd worden.

Aanleiding

Onze patiënten worden ouder en hebben steeds vaker te maken met meerdere en complexe aandoeningen. Een toenemende zorgbehoefte die nog beter ingevuld kan worden als we gehuisvest zijn bij een ziekenhuis. Dianet kan samen met haar samenwerkingspartner het Diakonessenhuis deze zorg leveren. Huisvesting op het terrein van het Diakonessenhuis biedt een nog betere kans om onze gespecialiseerde (nefrologische) zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis dat zich in het bijzonder richt op ouderenzorg.

Planning

Op dit moment wordt het plan technisch uitgewerkt in een zogenaamd bestek. De aanbesteding is gepland begin 2016 waarna de bouw kan starten. De oplevering is gepland medio 2017.

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwbouwplannen? Dan kunt u contact opnemen met Dianet: (030) 880 88 88 of mailen naar nieuwbouw@dianet.nl.

Meer over dit onderwerp

Trefwoorden