Nieuwe dialyseruimte op zorglocatie De Loohof

Nieuwe dialyseruimte op zorglocatie De Loohof

20 april 2017

Vanaf april kunnen bewoners van woonzorgcentrum De Loohof in Apeldoorn dialyseren in hun eigen dialyseruimte. Atlant en Dianet hebben de handen ineengeslagen en realiseerden twee dialysestations op het woonzorgcentrum. De dialyseruimte staat ook open voor dialysepatiënten uit de omgeving van De Loohof. Vanochtend ondertekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Door de samenwerking tussen Dianet en Atlant kunnen niet alleen bewoners van De Loohof, maar ook dialysepatiënten uit de omgeving dichtbij huis dialyseren. Veel dialysepatiënten ervaren de reistijd van en naar een dialysecentrum of ziekenhuis als belastend. Door gebruik te maken van de dialyseruimte is die reis niet meer nodig. Dat scheelt patiënten tijd en energie.

Gespecialiseerde verpleegkundigen

De behandelingen vinden plaats onder begeleiding van gespecialiseerde verpleegkundigen van Dianet. Patiënten blijven onder behandeling van hun eigen behandelend arts.

Goede ervaringen

Mevrouw Feenstra, bewoonster van De Loohof, is de eerste patiënt die gebruikmaakt van de nieuwe ruimte. Zij dialyseerde hiervoor in het Gelre Ziekenhuis. “De behandelingen zijn minder hectisch. Ik kan nu ‘s ochtends rustig opstaan en zelf van en naar de dialyseruimte lopen. Reistijd heb ik niet meer. Bovendien is deze ruimte heerlijk rustig. Daardoor heb ik ‘s middags wat meer energie.”

Mevrouw Feenstra ervaart meer rust tijdens de dialyses

Veranderende vraag

Met deze vorm van thuisdialyse spelen Dianet en Atlant in op de veranderende vraag van nierpatiënten. Steeds meer patiënten willen thuis of dichterbij huis dialyseren. Door de realisatie van dialysestations in bijvoorbeeld zorginstellingen, komt dialyse dichtbij huis voor meer patiënten binnen bereik. Eerder realiseerde Dianet in samenwerking met Zorggroep Charim een dialyseruimte op zorglocatie Elim in Amerongen.

Wendela Hingst (bestuurder Dianet) en Thijs Houtappel (bestuurder Atlant) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Meer over dit onderwerp