Patiënten van Lunetten naar Gezondheidshuis

Patiënten van Lunetten naar Gezondheidshuis

15 juli 2019

Sinds zondagavond 23 juni komen alle patiënten van Dianet Utrecht naar het Gezondheidshuis. De nieuwe vestiging  ligt naast het Diakonessenhuis in Utrecht. Patiënten dialyseren in verschillende zones. De gebieden zijn verschillend van karakter en gericht op de behoefte van de patiënt. Zij hebben de keuze  uit  dialyseplekken met een sociaal karakter, plekken gericht op rust en een ruimte gericht op patiënten die meer zorg nodig hebben en in bed dialyseren. Daarnaast is een aantal plaatsen beschikbaar voor nachtdialyse.

Privacy

De dialysekamers die voor de nacht gebruikt worden, zijn ook overdag te gebruiken als éénpersoonskamers. Deze ruimtes zijn daarnaast beschikbaar als trainingsruimte voor thuisdialyse, spreekkamer of familiekamer en bieden veel privacy.

Verhuizing in fases

De volledige ingebruikname van het Gezondheidshuis was het sluitstuk van een verhuizing in twee fases. Eerder werden de patiënten van het Diakonessenhuis al verplaatst, nu hebben de patiënten van de locatie Lunetten ook hun weg gevonden naar het Gezondheidshuis. De patiënten werden verwelkomd met  een pioenroos op de nieuwe locatie.

Corridor nog in aanbouw

Het Diakonessenhuis maakt de bouw in en rond het pand af. Zo heeft zij een tijdelijke corridor gebouwd tussen het Gezondheidshuis en het ziekenhuis. Aan de definitieve verbinding  wordt nu hard gewerkt. Na de zomer is het Gezondheidshuis definitief bereikbaar vanuit de polikliniek van het Diakonessenhuis.

Test
Ingang Gezondheidshuis