Ronald Schmidt nieuw lid Raad van Toezicht

Ronald Schmidt nieuw lid Raad van Toezicht

14 januari 2015

Per 1 januari 2015 is drs. Ronald Schmidt (1970) toegetreden tot de Raad van Toezicht van Dianet, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van dialyse. Schmidt is sinds 2012 Directeur Verpleging en Verzorging bij Cordaan. Hij heeft een achtergrond in de ouderenzorg en begon zijn carrière als verpleeghuisarts bij de Stichting Sint Jacob. 

Affiniteit met zorg

Schmidt koos na zijn studie geneeskunde voor de ouderenzorg, omdat je volgens hem in beeld komt in iemands leven, op het moment dat die persoon het meest kwetsbaar is. “Je hebt patiënten ook langere tijd onder je hoede en dat spreekt mij aan.” Hij heeft affiniteit met mensen met een chronische ziekte en voelt daarbij een enorme verantwoordelijkheid. “Je kan zoveel impact op iemand hebben. Op een goede manier, maar ook met gevaar voor beschadiging.”

Visie op ouderenzorg

Zijn visie op de ouderenzorg is duidelijk: “Men is te lang doorgegaan in het oude zorgconcept; nu zal er een krimpsituatie ontstaan, die met de nieuwe technologische toepassingen, zal vragen om een ander type bestuurder.”

Verder is Schmidt actief op de (door)ontwikkeling van GRZ, in samenwerking met enkele andere pioniers op het gebied van geriatrische revalidatie. Ook zat hij in de ondernemingsraad van de Stichting Sint Jacob.

Dianet onderscheid zich

Schmidt ziet Dianet als een onderscheidende organisatie die haar tijd vooruit is geweest, door zich tijdig te realiseren dat dialysepatiënten een zo normaal mogelijk leven willen leiden. Hij begrijpt dat Dianet bezig is met een herijking en dat ook ziekenhuizen zich moeten afvragen welke behandelingen zij ook thuis kunnen bieden.

Noot voor redacties:

Persbericht

Profielfoto Schmidt (op aanvraag beschikbaar)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie via: communicatie@dianet.nl of telefoonnummer: 030 880 88 88

Meer over dit onderwerp