Voorzitter Wendela Hingst vertrekt bij Dianet

Voorzitter Wendela Hingst vertrekt bij Dianet

29 juni 2021

Wendela Hingst verlaat per 1 september 2021 Dianet. Zij werkte sinds november 2016 als voorzitter van de Raad van Bestuur bij onze organisatie. Na vijf jaar gaat Wendela een nieuwe uitdaging aan: ze gaat aan de slag als algemeen directeur sociaal medische zaken (SMZ) bij UWV.

Wendela kijkt terug op een goede tijd waarin zij steeds opnieuw werd geraakt door de professionaliteit en enorme betrokkenheid van velen bij onze patiënten. Natuurlijk alle Dianet-medewerkers, maar ook andere betrokkenen zoals collega’s bij contractziekenhuizen.

 

Hoogtepunten bij Dianet zijn voor Wendela onder meer het 50-jarig lustrum in 2018, de positionering als partner van het Amsterdam UMC en hoe goed Dianet de afgelopen anderhalf jaar het hoofd heeft geboden aan corona.

 

Ronald Schmidt, voorzitter Raad van Toezicht, over haar vertrek: “De Raad van Toezicht van Dianet is Wendela erkentelijk voor wat zij heeft betekend voor de organisatie. Onder haar verantwoordelijkheid is Dianet verder gegroeid als hét expertisecentrum voor niervervangende therapie en zijn de relaties met belangrijke partners verder verstevigd. Binnen de organisatie is de verpleegkundige staf gepositioneerd en is met een nieuwe strategische koers de toekomst van Dianet ook de komende jaren bestendigd. Wij wensen Wendela veel succes met haar vervolgstappen.”

 

De Raad van Toezicht zal zich op korte termijn beraden over haar opvolging.

Wendela Hingst
Wendela Hingst