Stichting Er even Tussenuit

Stichting Er even Tussenuit

Een paar keer per week drie tot vier uur dialyseren heeft grote impact op iemands leven. Zeker voor kinderen. Speciaal voor onze jongste patiënten op de afdeling Kinderdialyse en hun familie organiseert stichting Er even Tussenuit dan ook regelmatig uitstapjes. Zodat de kinderen weer even kind kunnen zijn. En kunnen doen wat veel kinderen het liefste doen: plezier maken.

Activiteiten voor chronische nierpatiënten

De stichting organiseert allerlei activiteiten: van een rondleiding door Artis tot de jaarlijkse Sinterklaasviering op de Jaap Eden ijsbaan. Ook gaan de kinderen regelmatig langer op stap: zo zijn ze op skivakantie in Oostenrijk geweest, hebben een aantal een voetbalweekend in Barcelona meegemaakt en beleefden ze een onvergetelijk zeilweekend op Mallorca. De activiteiten zijn ook bedoeld voor kinderen die net getransplanteerd zijn en kinderen die binnenkort starten met dialyse. "Kinderen maken tijdens onze uitstapjes herinneringen voor het leven. En ze ervaren weer even hoe het is om gewoon kind te zijn”, aldus maatschappelijk werker en penningmeester van de stichting Kees Kuin.

Leuk en ontspannend

Uitgangspunt is dat de activiteiten leuk en ontspannend zijn. Zowel voor de kinderen als hun familie. Ook zij hebben immers dagelijks te maken met de vaak intensieve zorg voor een ziek kind. Tijdens de uitstapjes wordt de familie ontlast en leren ze bovendien andere families kennen.

Sintviering op de ijsbaan

Steun van oprichter en bedrijfsleven

Peter Jongens, zelf nierpatiënt, richtte de stichting op in 2001. Hij vindt het belangrijk dat kinderen en familie regelmatig uit het ‘ziekzijn’ gehaald worden en doneert jaarlijks een bedrag waardoor de stichting haar werk kan blijven doen.  Ook krijgt de stichting af en toe donaties uit het bedrijfsleven, bijvoorbeeld van leveranciers van dialysemachines.

Donaties en meer informatie

Vragen over het werk van de stichting? Mail of bel Kees Kuin: k.kuin@dianet.nl of 020 566 30 23.