Geschiedenis

Geschiedenis

In 1968 richtte Prof. Dr. E.J. Dorhout Mees de Stichting Thuisdialyse Midden-West Nederland op. In het oprichtingsjaar dialyseerde de eerste patiënt thuis. Dr. Paul Stevens, werkzaam in het Wilhelmina Gasthuis (huidige AMC), richtte in 1975 het zelfstandig dialysecentrum Diatel Noord-Holland op (Amsterdam Buitenveldert).

Dianet ontstaat uit fusie

In 1990 neemt de Stichting Thuisdialyse Midden-West Nederland haar intrek in de nieuwbouw op de Brennerbaan in de Utrechtse wijk Lunetten. In 1998 fuseert Diatel met de Stichting Thuisdialyse Midden-West Nederland en ontstaat Dianet.

Samenwerking met het AMC

In 2001 start de samenwerking met het AMC. Dianet was toen gehuisvest in de F-toren op de 4e etage.

In 2003 is deze afdeling verhuisd naar de huidige afdeling A. In november 2008 is de locatie Buitenveldert verhuisd naar het AMC, naar afdeling Q.

50-jarig jubileum

29 Maart 2018 was het begin van een bijzonder jubileumjaar met activiteiten voor patiënten en zorgprofessionals. Bijvoorbeeld tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen, in het Dialyse & Nefrologie Magazine, met een rondvaart voor patiënten en ons jubileumsymposium. Lees onderstaande nieuwsberichten voor korte impressies.
nieuwsbericht gouden jubileum
nieuwsbericht Nederlandse Nefrologie Dagen
nieuwsbericht patiëntenuitje
nieuwsbericht jubileumsymposium