Nieuwbouw

Nieuwbouw

Op het terrein van het Diakonessenhuis in Utrecht is een Gezondheidshuis gerealiseerd. Hierin bevindt zich het nieuwe dialysecentrum van Dianet. In de inrichting van de dialyseruimten is veel aandacht voor comfort en privacy.

Specialistische en algemene zorg combineren

Onze patiënten hebben steeds vaker te maken met meerdere en complexe aandoeningen. Hierdoor neemt de behoefte aan ziekenhuiszorg toe. Huisvesting naast het Diakonessenhuis maakt het mogelijk om onze specialistische (nefrologische) zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis dat door de nabijheid goed toegankelijk is. In het gebouw zijn naast ons dialysecentrum onder meer ook huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten en een apotheek gevestigd.

Twee verdiepingen

In het nieuwe Gezondheidshuis heeft Dianet twee verdiepingen tot haar beschikking. De begane grond is voor de patiënten ingericht en sfeervol en modern vormgegeven. Hier worden dertig dialyseplaatsen gerealiseerd. Op de eerste verdieping komt kantoorruimte voor het personeel.
Omdat het Diakonessenhuis het huidige (blauwe) gebouw sluit, verhuizen de patiënten van deze locatie in april 2019 naar het Gezondheidshuis. De patiënten van locatie Lunetten volgen op een later moment. Het Diakonessenhuis maakt de bouw in en rond het pand af. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, gaan we ook de rest van het gebouw inrichten en in gebruik nemen. Lees meer over waar we op dit moment aan werken.

Zones met eigen sfeer

Er worden voor de dialyses die overdag plaatsvinden drie zones ingericht met ieder een eigen sfeer.
De oranje zone is bedoeld voor patiënten die behoefte hebben aan levendigheid en sociale contacten. De zone ligt aan de voorzijde van het gebouw met zicht op het ziekenhuisterrein. Patiënten hebben hier onderling meer contact en kunnen de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. De groene zone is bedoeld voor patiënten die juist rust zoeken. Zij kunnen hier ongestoord televisie kijken, werken, lezen of uitrusten. Deze zone ligt aan de zijgevel. Ook hier kunnen patiënten de positie van hun dialysestoel zelf bepalen. Voor patiënten die in bed moeten dialyseren is zone geel ingericht.

Nachtdialyse

Voor de dialyses die in de nacht plaatsvinden hebben we acht comfortabele éénpersoonskamers met sanitaire voorzieningen ingericht. Om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bieden deze kamers veel comfort, privacy en sfeer.

Privacy

De dialysekamers die voor de nachtdialyse gebruikt worden, zijn ook overdag voor dialyse te gebruiken als éénpersoonskamers. Deze ruimtes zijn daarnaast beschikbaar als trainingsruimte voor thuisdialyse, spreekkamer of familiekamer en bieden veel privacy.

Groene omgeving

De entree en de toegangswegen naar de nieuwe locatie krijgen een parkachtige inrichting. Patiënten en buurtbewoners kunnen deze groene buitenruimte gebruiken. Het biedt bovendien een mooi uitzicht aan patiënten die in het centrum verblijven tijdens de dialyse.

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwbouw? Dan kunt u contact opnemen via 030 880 8888 of mailen naar nieuwbouw@dianet.nl.

Meer over dit onderwerp