Dialyse dichtbij

Dialyse dichtbij

Leven met dialyse heeft grote impact op u als nierpatiënt en uw omgeving. Dialysebehandelingen zijn vaak ingrijpend en tijdrovend. Daarom kijken we altijd samen hoe we de dialysebehandelingen in uw leven kunnen inpassen. Dit hangt af van uw manier van leven en uw wensen. Patiënten hebben vaak goede ideeën over de zorg. Daar luisteren we naar.

Behandelingen vinden plaats op het dialysecentrum, thuis of op een locatie dichtbij huis. Veel patiënten vinden dialyseren in hun eigen omgeving prettig en comfortabel. Maar soms kunt of wilt u niet thuis dialyseren. Dan is dialyseren in een dialysehub in een zorginstelling misschien iets voor u.

Zo realiseerden we twee dialyseplaatsen in verzorgingshuis Elim, op verzoek van een patiënt. Zij kan nu dichtbij huis dialyseren. Sinds 2 maart is er ook een dialysehub in Brummen.

Dialyseren op vakantie

Ook als u dialyseert, kunt u op vakantie. Dianet denkt daarin graag mee. Zo kunt u dialyseren bij camping De Boergondiër, een camping met dialysefaciliteiten. De centra van Dianet in Amsterdam en Utrecht zijn ook beschikbaar voor vakantiedialyse.

Via Carias - Zorg op Zee kunt u mee op een cruise en dialyseren aan boord. Daar bent u in veilige handen: Dianet verzorgt aan boord de dialysefaciliteiten en er gaan dialyseverpleegkundigen van Dianet mee op reis. Deze samenwerking is ontstaan nadat steeds meer dialysepatiënten bij Carias aanklopten met de wens om te dialyseren tijdens hun cruisevakantie.