Dr. S.J.J. (Susan) Logtenberg

Dr. S.J.J. (Susan) Logtenberg

Afbeelding
Image
Susan Logtenberg
Functie
Internist-nefroloog
Extra functies
Werkzaam bij Dianet in Utrecht (Gezondheidshuis) en in het Diakonessenhuis Utrecht
Lid en secretaris medische staf Dianet
Medisch directeur Dianet RVE Thuis
BIG nr 79064689401

Studie

  • Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Opleiding tot internist-nefroloog in Isala Klinieken in Zwolle en het UMC Groningen.

Aandachtsgebied

"Als internist-nefroloog ben ik naast lid van de medische staf van Dianet ook in het Diakonessenhuis te Utrecht werkzaam. Daar houd ik mij bezig met de interne geneeskunde in de volle breedte.

Binnen de nefrologie heeft de chronische nierinsufficiëntie mijn bijzondere aandacht. Daarbij hoort ook de voorbereiding op de verschillende nierfunctievervangende behandelingen voor eindstadium nierinsufficiëntie en uiteindelijk de chronische dialysebehandeling."

Wetenschappelijke ervaring

Proefschrift: “Intensive Insulin Therapy and Glucose Management: studies with the implantable pump and a glucose sensor” (2010).

Lid van de Projectgroep en Klankbordgroep Nieratlas (www.nieratlas.nl). Dit project heeft als doel informatie over zorg en zorgkosten van mensen met nierziekten in Nederland in kaart te brengen. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek verricht naar de verschillen in zorg(kosten).

Lokale onderzoeker Dialogica studie (DIALysis or not: Outcomes in older kidney patients with GerIatriC Assessment). Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de kwaliteit van leven, klinische uitkomsten en de kosten van het zorgtraject bij ouderen die een dialysebehandeling ondergaan en zij die hier vanaf zien en kiezen voor conservatieve behandeling.

Lokale onderzoeker “Antihypertensive in hospitalized COVID-19 infected patients” (2020)

Medewerking ERACODA (European Renal Association COVID-19 Database). Het doel is om inzicht te krijgen in de epidemiologie en uitkomsten van COVID-19 infecties bij patiënten met nierfunctievervangende therapie (dialyse of niertransplantatie).

Publicaties

Via PubMed.

Afbeelding Susan Logtenberg